22 Temmuz 2013 Pazartesi

Yüzeysel Olmak

Selam ben Levi. Normalde Salmon'a söylediğime göre yeni yazımı siyaset hakkında yazacaktım. Ama siyaset bekleyebilir. Burada, bu blogda size Illuminati ve gizli kalmış davalar hakkında şeyler yazıyoruz. Anlayan inanıyor anlamayan daha doğrusu anlamak istemeyen kişiler de eski hayatına gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Aslında konumuz bu değil. Bunları yazıyoruz ama işi fazla şakaya döküp "hee Illuminati o da Illuminati hee hee" tadında takılan insanlar görüyoruz. Geçen bir fotoğraf gördüm, adamın saçı yukarıya kalkmış piramit oluşturmuş ona Illuminati diyen insanlar gördüm. Şaka mısınız lan siz?

Bugün bahsedeceğim konu "Yüzeysel Olmak." Nedir yüzeysel olmak? İşin sadece görünen boyutuyla ilgilenmek, her işi şakaya vurmak bla bla.

Bir arkadaşım var, adını vermeyeceğim ama Elma diyelim hadi, kod adı Elma olsun. Elma sürekli derslerine çalıştığı halde sınavlarda çoğunlukla ortadan biraz yüksek notlar alırdı. Dolayısıyla ailesinden de azar yerdi. Aslında çalışkan bir kızdı ama iş sınav olduğu zaman hep kaygılanıp, dikkatsizlikten batırırdı işi sınavda.

Elma sürekli her şeye affedersin ota boka, devenin gevişine bile gülerdi. Biz rahatsız olduk söyledik "Niye gülemem mieeaağğ" Hee gülersin de bir yere kadar, insanın morali bozuktur bir şey olmuştur ne bileyim ayıp yani.

Onun göbeği var, bunun annesi ölmüş, onun babası intihar etmiş, bunun gözü küçük, şu kel, öbürü kaynaştırma öğrencisi...

Toplum olarak en büyük sorunlarımızdan biri de yüzeysellik. Belki küçükken bir hastalık geçirdiği için kilo almıştır. Belki annesi geçim sıkıntıları yüzünden ölmüştür. Belki kendisi istememiştir öyle bir görünüme sahip olmayı. Belki çirkindir ama seninle çok iyi arkadaşlık eder, dertlerini anlar. Belki de edebiyatı, hitabı çok iyidir, büyüyünce bir kitap çıkarmak istiyordur.

Ve belki de sen onunla yalnızca boktan bir dış görünüş için dalga geçtiğinde millet dalga geçer diye kitap çıkarmaktan korkacaktır.

Belki şişman olduğu ve buna rağmen iyi yüzdüğü halde sen onun şişmanlığıyla dalga geçince şampiyon olma şansını kaybedecektir.

Geçenlerde bir haber gördüm. Otizmli Ege Deniz adında bir kız Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmuş ama geçim sıkıntıları yüzünden yol masrafını ödeyemediğinden Dünya Şampiyonası'na gidememiş. Sonra Ege Deniz'e parayı vermişler ama koçuna vermemişler. Ege Deniz ise yarışma başladığında koçu gerekli komutları vermezse yüzmeye başlayamıyor. Eee koç olmadan nasıl gidecek?



Günümüz Türkiye'si.


Bu ne biliyor musun okuyucu?

Bu haksızlık. Otizmli olduğu için bir kişinin şansını elinden almak. Yüzeysellik.

Okuduğun için teşekkürler. Umarım kişiliğine bir şey katabilmişimdir.

-Levi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder